foto – 10.06.2017

Sa facem cunostinta cu satra… Sunt doar cateva din cele care sunt in total.foto – 09.06.2017

Gardu de stuf

Daca tot am ajuns la tara, nu se cade sa „sad” pe prispa casei. Tre sa fac ceva constructiv. Urmeaza a aduce modificari casei deci tre sa pregatesc zona de lucru. Tre sa scap de „mancarea pe doua picoare” (gaini) ca sa protejez zona sa nu fie murdarita de acestea. Pentru Aceasta am decis sa execut un gard… care sa imbine utilul cu placutu. Cum de imaginatie nu se duce lipsa am catat in jurul meu sa pornesc minunea de gard. Am taiat leaturi de 5x5 la 2 metri lungime, ii ingropai din 2 in 2 metri urmarind alinierea lor, dadui gaura si trecui 5 sarme prin ei, taiai cateva brate de stuf din spatele gradinii si ma apucai de impletit. Ce a iesit, se vede in foto…

Mester de mester, uns cu alifie de profesionist … pe curand !!foto – 08.06.2017

Ciucalai

De mic copil, bunica, ca sa scape de noi si sa posede in casa ceva dulce, facea ciucalai de casa.

Forte buni si gustosi, mai ales ca sunt copti pe vatra. Delicios atat ca biscuiti cat si ca prajitura.foto – 07.06.2017

Tranzitia (1)

Si uite asa in anul 2013 la un an de la moartea tatei,  imi luai prietenul si ma pornii spre locul copilariei mele, satul din judetul Botosani unde visam mereu la umbra salciei batrane.

Plecarea mea de la oras, a lasat in urma un servici bun (dar obositor si stresant), un apartament complet mobilat si intretinut, un trecut obosit de munca. Asa ca ma hotarai sa incerc si ceva nou.

Asa am ajuns hotarat sa incep o experienta noua, o incercare intr-o schimbare spre un alt fel de trai.

Mereu visam ca la tara viata e un pic usoara, ca exista totul la indemana ca un izvor de apa, ca e un fel usor de trai … Dar.. Dar.. Ajuns aici, privind in jur, totul era un infinit de creatie, munca si miscare. Nimic de speriat si … inainte!Salutam frumos

Salutam! sa va fac cunostinta cu cel ce ma ajuta in munca mea. El sta si eu scriu. El este dl Nero, un motan din rasa Bombay (pantera neagra). In imaginea alaturata era cavaler pe când traia in mediul urban si se pregatea intens pentru a pasi pe meleagurile vietii.

Lipsit in ultima vreme din mediul online, revin acum cu un mic blog personal al vietii si activitatii mele. In cadrul acestui blog doresc sa va impartasesc in primul rand tranzitia mea catre mediul rural, motivele pentru care se merita sa traiesti la tara, imbunatatirea sanatatii si multe altele.

Desigur ca ajuns aici, am incercat si testat multe activitati din care sa reusesc sa scot un profit sa ma pot gosodari in acest paradis. Dar o sa le dezvolt pe rand usor usor, pas cu pas.

Am sa postez si imagini cu animalutele noastre, cat si despre agricultura si munca zilnica.

Pe curând …